Popularna letovališta u Meksiku - Reflejo časopis

Popularna letovališta u Meksiku

Tesoro

Popularna letovališta u Meksiku

Leto je stiglo i svi razmišljamo kako i gde bismo mogli da ga provedemo. Stoga smo odlučili da vam prikažemo najlepše i najatraktivnije plaže Meksika, i tako nekima od vas pomognemo u odabiru savršenog mesta za letnji odmor.

1

Mnogi ovu plažu smatraju najlepšom na svetu. Nalazi se na obali Gulf, a važi za mirno mesto nadomak Kankuna, te turisti mogu da uživaju u egzotičnim plažama Marome i noćnom životu Kankuna. Popularna je među roniocima zbog svog bogatog životinjskog sveta. Ulaz na plažu dozvoljen je samo za goste eksluzivnih hotela i odmarališta.

Mazatlan

2

Poznato kao Biser Pacifika, ovo mesto nudi 11 milja duge plaže sa sitnim, zlatnim peskom i najdužim šetalištem u Južnoj Americi, plave lagune i bogatu ponudu ekstremnih sportova, koja privlači turiste tokom cele godine, ali naročito tokom zime. Kako se nalazi u provinciji Sinaloa, ovo mesto omogućava posetiocima da iskuse i tradicionalni način života u Meksiku. Iz ovog mesta može se posetiti Ćićen Ica, a tura košta oko 65 dolara.

Akapulko

3

Akapulko važi za popularnu destinaciju, kako za prolećni tako i za letnji odmor, a nalazi se na polukružnoj obali, koja izlazi na Pacifik. Najatraktivnije plaže su Hornos, Papagajo i Tamarindos. Ukoliko posetite Akapulko obavezno pogledajte skokove sa 147 metara visoke stene, koji se odvijaju još od 1937.godine.

Tulum

4

Tulum je poznat po dve stvari-  prelepim plažama i arheološkim ostacima Maja, jer je ovo poslednji grad koji su Maje izgradile. Tulum važi za najočuvaniji majanski grad.

Los Cabos

5

Iako važi za najpopularniju destinaciju za ribolovce, poslednjih godina Kabo postaje popularno letovalište, zbog svoje ponude. Sastoji se iz dva grada, San Hosea i San Lukasa, koji su podeljeni autoputem Koridor. San Hose je tradicionalniji deo grada, a San Lukas svojim posetiocima nudi luksuzni smeštaj, žurke i restorane. Takođe, San Lukas ima veoma bogatu prirodu, što je još jedan od razloga što turisti širom sveta hrle u ovo letovalište.

Cancun

6

Popularna destinacija Kankun izlazi na Karipsko more,a nalazi se na meksičkom poluostrvu Jukatan. Važi za eksluzivno odmaralište, koje nudi uređene plaže, vrhunski smeštaj, ostatke civilizacije Maja i bogat noćni provod.

Autor teksta: Milica Anđić