Nove prakse u DH - Reflejo časopis

Reflejo logo

Que Pasa Društvo Hispanista
Nove prakse u DH

Enfoque

Nove prakse u DH

Prevodilačka sekcija Društva hispanista raspisuje konkurs za nove članove. Više informacija o prijavljivanju pronaćićete u daljem tekstu.

PREVODILAČKA SEKCIJA DRUŠTVA HISPANISTA RASPISUJE

KONKURS ZA PRIJEM PRAKTIKANATA

 

Trajanje prakse: mesec dana (1.12.2012 – 1.1. 2013.)

Potreban broj praktikanata: 3 praktikanta

 

Prevodilačka sekcija – Bavi se prevođenjem različitih pisanih formi, u cilju zbližavanja srpskog i hispanskih naroda i njihovih bogatih kultura. Osim toga, tu smo kako bismo studente i diplomce Katedre za iberijske studije uveli u prevodilačku delatnost i pružili im mogućnost praktičnog rada. 

Zaduženja: Praktikanti će, u saradnji sa koordinatorom sekcije, biti zaduženi za prevođenje sajta Društva hispanista, portala Reflejo i ¿QUÉ PASA?, kao i za prevođenje tekstova i aktuelnih vesti na za veb-sajt, portale i društvene mreže sa srpskog na španski i obratno.

 

Kriterijumi za odabir: odgovorni, motivisani, posvećeni, fleksibilni, komunikativni studenti, koji sebe vide u prevođenju i koji su dobri u tome. Neophodno je da praktikant bude spreman da izdvoji do sedam sati semično za izvršavanje zadataka.

Poželjno je prethodno iskustvo u prevođenju.

 

Način prijave i rok:  Kratak CV i motivaciono pismo poslati najkasnije do 23.novembra na drustvo.hispanista@gmail.com. Kandidati koji uđu u uži izbor dobiće probni tekst koji će prevesti, a na osnovu kog će biti napravljen konačan odabir.

 

Uslovi: biti student treće ili četvrte godine na Katedri za iberijske studije Filološkog fakulteta i član Društva hispanista.

 

Napomena: Ukoliko niste član Društva hispanista, informacije o učlanjenju možete pronaći na linku:  http://www.drustvohispanista.rs/static.php?id=3

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se i-mejlom na adresu: drustvo.hispanista@gmail.com.

Praktikanti će po završetku prakse dobiti SERTIFIKAT O ZAVRŠENOJ PRAKSI, a oni koji se budu najbolje pokazali, postaće aktivni članovi tima Prevodilačke sekcije i imaće prilike da učestvuju u daljem radu Društva hispanista i u njegovim projektima vezanim za prevodilačku delatnost.

 

Autor teksta: Prevodilačka sekcija

Autor fotografije: Ivana Jovanović