Klikom do hispanizacije - Reflejo časopis

Klikom do hispanizacije

Enfoque

Klikom do hispanizacije

Društvo hispanista pokreće projekat “Klikom do hispanizacije” da bi ljubiteljima zemalja španskog govornog područja omogućio brz i lak pristup svim aktuelnostima iz oblasti hispanistike.

Informacije o praksama, stipendijama, radionicama, događajima, politici i ekonomiji, književne preporuke, intervju i s istaknutim ličnostima samo su neke od oblasti o kojima se posetioci portala Društva mogu informisati.

Projekat Klikom do hispanizacije obuhvata pokretanje tri portala – centralnog www.drustvohispanista.rs sa osnovnim informacijama, i dva dodatna Reflejo (srpski: Refleho, odraz) www.reflejo.drustvohispanista.rs i ¿Qué pasa? www.quepasa.drustvohispanista.rs sa specifičnim sadržajima. Svaki od portala ima svoje stranice i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Google+, YouTube.

Na centralnom portalu dostupne su informacije o samom Društvu hispanista, koje je za skoro pet godina postojanja sprovelo preko 70 projekata u okviru šest sekcija: kulturno-informativne, novinarske, metodičke, prevodilačke, pozorišne i sekcije za studentske prakse.

Sa centralnog portala možete pristupiti platformi ¿Qué pasa?, namenjenoj pre svega studentima, koja nudi aktuelnosti organizovane u tri oblasti: fakultet, kultura i studentski život.

Takođe, centralni portal omogućava pristup internet stranici časopisa Reflejo koja prati aktuelnosti u oblastima: književnost, umetnost, muzika, pozorište, kinematografija, tradicija, društvo, politika i ekonomija, ples, putovanja, prakse.

Autor teksta: Društvo hispanista

Autor fotografije: Društvo hispanista