Kasiljas i za finale Kraljevskog kupa na klupi - Reflejo časopis

Kasiljas i za finale Kraljevskog kupa na klupi

Deporte

Kasiljas i za finale Kraljevskog kupa na klupi

Murinjo je odlučio – Kasiljas neće braniti za Real Madrid ni u finalu Kraljevskog kupa, mada ga to neće sprečiti da kao kapiten ekipe podigne pehar, naravno, ako njegovi saigrači pre toga nadigraju Atletiko Madrid.

Igra mačke i miša u Kraljevskom klubu se nastavlja. Iako je odlazak Žozea Murinja (José Mourinho) već neko vreme poznat javnosti, Portugalac kao da želi da pomrsi sve konce u klubu pre nego što napusti tim koji je vodio tri sezone. Naime, njegova nova odluka da i u finalu Kraljevkog kupa (Copa del Rey) ne uvrsti Ikera Kasiljasa (Iker Casillas) u prvih jedanaest, ponovo je uzburkala zaljubljenike u fudbal u Španiji. Iako je sukob između ovih, svakako vrsnih profesionalaca, već dobro poznat javnosti, novi potez Murinja da ponizi Kasiljasa i ne dozvoli mu da bude na golu Kraljevskog kluba ni u utakmici koja im može doneti trofej, za mnoge može značiti samo jedno – potpuno poniženje Madriđanina pred domaćom publikom.

Nekada „najbolji na svetu” i igrač koji „zaslužuje zlatnu kopačku”, Kasiljas je danas za Portugalca samo golman koji nema dovoljno kvaliteta da bi bio u prvoj postavi. Bilo kako bilo, on je i dalje kapiten Real Madrida, tako da će, ako kraljevići dođu do pobede, imati puno pravo da podigne pehar u znak osvajanja kupa.

Kasiljas je, inače, već šest puta imao prilike da u ime svoje ekipe podigne pehar; tri puta sa reprezentacijom i tri sa Realom. Hoće li Kasiljas podići i svoj sedmi pehar? Hoće li Real uopšte nadigrati večitog rivala Atletiko Madrid? Odgovor nam svakako stiže ovog petka sa stadiona Santiago Bernabeu.

Ni igrači Barselone nisu ostali bez komentara

Iniesta (Andrés Iniesta) smatra da je situacija kroz koju Iker prolazi jako teška, ne samo zato što već neko vreme ne igra za svoj klub, već i zbog raznih priča koje kruže o njemu. Izjavio je i da mu nije jasno zašto Murinjo tako tretira njegovog saigrača iz reprezentacije, obzirom da je Kasiljas do skoro važio za najboljeg golmana. Portugalac mu nije ostao dužan, pa je poručio Iniesti da mu je pametnije da se posveti svom timu, obzirom da je Barselona postala zavisna od Mesija, a da je to potvrdila i eliminacija iz Lige šampiona, kada je Argentinac zbog povrede proveo obe polufinalne utakmice na klupi.

Buskets (Sergio Busquets) nije mogao da prećuti ovu prepirku između njegovog klupskog saigrača i Portugalca, pa je na nedavnoj konferenciji za štampu ironično prokomentarisao da nije znao da je Murinjo jedini na svetu koji ima pravo da priča o drugima, a da je Iniesta samo dao svoje mišljenje o kolegi i prijatelju koga odlično poznaje. Još je i dodao da su do pre dve godine svi bez izuzetka smatrali da je Kasiljas među najboljim golmanima na svetu, a samim tim i da je neophodan kako španskoj reprezentaciji tako i Real Madridu.

Sa druge strane, Dani Alveš (Dani Alves) smatra da će mediji izgubiti mnogo naslova ako Murinjo napusti Kraljevki klub. On i ne bi voleo da Portugalac ode iz Primere, a kao razlog tome navodi činjenicu da je zdravo takmičiti se.

Autor teksta: Milica Lilić

Autor fotografije: http://es.eurosport.yahoo.com