Hronopije se okupljaju - Reflejo časopis

Hronopije se okupljaju

Enfoque

Hronopije se okupljaju

Ponedeljak, 17.decembar Okrugli sto: Hronopije se okupljaju Institut Servantes, Svečana sala

U ponedeljak, 17. decembra, u Institutu Servantes, u Svečanoj Sali, biće predstavljen projekat Hronopije 2013, koji za cilj ima promovisanje vrednosti Latinske Amerike, i koji se bavi njenim političkim, društvenim, obrazovnim i kulturnim razvojem kao mogućoj inspiraciji za neke od odgovora na lokalne dileme.

Projekat je organizovan u saradnji Društva hispanista i Jugoslovenskog udruženja latinoamerikanista, a predstaviće ga Dejan Mihailović (redovni profesor i istraživač na Tehnološkom institutu Monterej u Meksiku), Nemanja Džuverović (docent na Fakultetu političkih nauka), Sanja Savkić (doktor istorije umetnosti, specijalizovana za umetnost starosedelaca američkog kontinenta), Silvia Monros – Stojaković (prevodilac) i Jelena Spasojević (presednica Društva hispanista).
Hulio Kortasar je govorio da mu je književni profil tih "nesređenih i mlakih" bića pao na pamet u sred jednog koncerta Stravinskog. Dionizijske, kreativne i donekle nadrealne, hronopije su suprotnost famama, tim apolonskim i pragmatičnim pojedincima kojima je potreban papir s linijama da bi pisali i koji "cede pastu za zube odozdo"

Autor teksta: Kulturno-informativna sekcija