Dan španskoj jezika u Kragujevcu - Reflejo časopis

Dan španskoj jezika u Kragujevcu

Enfoque

Dan španskoj jezika u Kragujevcu

Međunarodna manifestacija koja slavi španski jezik i kulturu, Dan E, obeležena je i u Kragujevcu.

Dan španskog jezika (Día E) obeležen je radionicom za najmlađe 23. juna u Velikom parku u Kragujevcu. Deca su se kroz ples i igru upoznala sa španskim jezikom i kulturom. Raznovrsna radionica je održana na pet štandova, a deca su mogla da se priključe aktivnosti koja im se najviše dopala.

Organizovano je lutkarsko pozorište gde su deca odgledala tradicionalnu predstavu Uobražena mišica. Na aktivnosti Pričam ti priču najmlađi su, uz pogađanje sledećeg događaja u priči, čuli pripovedanje o mačku i slavuju. Na jednom od štandova deca su imala priliku da kroz tombolu nauče brojeve. Sledeća grupa je organizovala učenje boja pomoću bojenja crteža. Uz vesele tonove španskih dečijih pesmica, deca su kroz koreografiju naučila nazive delova tela na španskom. Zatim se igri pridružio i instruktor latino pesa koji im je pokazao osnovne pokrete popularnih plesova. Najveću radost deci donela je pinjata puna slatkiša. Ljubopitljivo su je osmatrali do kraja radionice kada su je uz graju razbili i pogostili se njenim sadržajem.

Ovo je treća godina kako se Dan španskog jezika obeležava u Kragujevcu, uz asistenciju Instituta Servantes. Manifestaciju su pomogli i podržali Filološko-umetnički fakultet, Institut Servantes, ambasada Španije i grad Kragujevac. Plan radionice su u delo sproveli studenti i saradnici katedre za hispanistiku na FILUM-u.

Autor teksta: Bojana Bogićević

Autor fotografije: Bojana Bogićević