Ko stoji iza časopisa Reflejo? - Reflejo časopis

Reflejo logo

Que Pasa Društvo Hispanista

O nama

Ko stoji iza časopisa Reflejo?

Časopis Reflejo (srpski: Refleho, odraz) pokrenut je u okviru novinarske sekcije po osnivanju Društva hispanista 5.februara 2008. godine kao zvanična elektronska publikacija Društva hispanista.

Ideja za osnivanje Refleha rodila se iz potrebe da se aktivnosti Društva hispanista, kao i naše iskustvo u susretu sa bogatom hispanskom kulturom podeli sa srpskom publikom.

Raznovrsna sadržina sledi težnju da se kroz što više aspekata predstavi duh hispanske kulture: od književnosti, umetnosti, muzike, filma, sporta, politike, rituala i običaja hispanskih naroda i drevnih civilizacija, pa sve do aktuelnih dešavanja u vezi sa hispanskim svetom, koji je nepresušan izvor informacija i inspiracije.

Šarolikost u sadržini zahteva i raznolikost u formi. Refleho sadrži književne tekstove, stručne radove, izveštaje o dešavanjima, najave aktuelnih događaja, prevode, intervjue, kolumne. Na stranicama Refleha predstavljaju se i delatnosti ostalih sekcija Društva: tekstovi prevodilačke sekcije, raznovrsne aktivnosti kulturno-informativne sekcije, radionice metodološke sekcije, rad sekcije za studentske prakse i platforme ¿Qué pasa?

Časopis se objavljuje u elektronskoj formi, na svaka tri meseca, a do sada je imao i tri štampana izdanja koja su se besplatno delila u institucijama i restoranima koji na sebi svojstven način daju doprinos širenju hispanske kulture u Srbiji. Kao nastavak aktivnosti i projekata kojima smo se bavili, a pre svega iz potrebe da pružimo ljubiteljima hispanistike što bolju informisanost, od septembra 2012. počeo je sa radom portal Reflejo. Posetite nas i informišite se, mi ćemo sa zadovoljstvom da istražujemo za vas!